De virtuele assistent Alexa heeft een nieuw talent: Print

Voortaan kan u uw printer bevelen om wat u maar wil af te drukken, gewoon door de vraag aan Alexa te stellen, zo kondigt Amazon aan.

post-image-3

Amazon heeft op 11 september 2020 een nieuwe functie aangekondigd voor Alexa, die Alexa Print heet. Daarmee kan u enkel met uw stem vragen om een document af te drukken. Op termijn zal deze functie verder uitgebouwd  worden voor een hele resem mogelijkheden, zowel voor particulieren als professionals.

Van een lijst met boodschappen tot het to-do lijstje, nieuwe spelletjesof andere dingen: de gebruiker kan aan Alexa Print vragen om alles af te drukken. Meer nog, Amazon bevestigt dat het ook mogelijk zal zijn om een millimetervel of een pagina met lijntjes te drukken in plaats van een blanco pagina.

Amazon wil deze nieuwe functie nog uitbreiden
Alexa Print is verbonden met dezelfde Wi-Fi als het Alexa-toestel zelf, en wordt door spraak geactiveerd. Deze nieuwe functie is dus beschikbaar op de toestellen uit het Echo-gamma en voor grote merken printers zoals HP, Canon, Brother en Epson. Maar Amazon wil het daar niet bij houden: het wil deze nieuwe functie naar andere toestellen uitbreiden.

Amazon heeft ook aangekondigd dat het gaat samenwerken met de Amerikaanse bedrijven Allrecipes en JumpStart Academy met de bedoeling om spelletjes voor kinderen of keukenrecepten te kunnen afdrukken. Alexa Print zal ook zijn gebruiker kunnen verwittigen wanneer er inkt ontbreekt in de printer en het zal voorstellen om een nieuw inktpatroon te bestellen.

In de toekomst zou Amazon de functies van Alexa nog kunnen uitbreiden of beroep doen op bedrijven die gebruik maken van Alexa for Business en hen zo in staat stellen om bijvoorbeeld productiever te worden.

Back to top button
Close
Close