Oracle binnenkort aan het hoofd van TikTok, Microsoft blijft achter

Donald Trump had enkele weken geleden aangekondigd dat hij TikTok van de Amerikaanse schermen zou willen verbannen als de app niet overgekocht zou worden door een nationaal bedrijf. Microsoft kwam toen de app ter hulp en bood aan het over te kopen. Het lijkt uiteindelijk dat het Oracle is dat het spel wint, alhoewel nog niets vaststaat.

post-image-3

Wie gaat het Chinese digitale juweel redden? Aan Microsoft, hoe sterk het ook aanwezig is, zal de applicatie niet toevertrouwd worden. Dat bevestigt de Amerikaanse reus zondagavond via een persbericht. "ByteDance heeft ons vandaag laten weten dat ze de Amerikaanse activiteiten van TikTok niet aan Microsoft zullen verkopen. We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed geweest zou zijn voor de TikTok-gebruikers en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen."

Oracle staat sindsdien op het punt de nieuwe technologiepartner van TikTok genoemd te worden, alhoewel er nog geen directe verkoop gestart is. Aan het roer van het bedrijf staat Larry Ellison, een fervent aanhanger van Donald Trump en een doorgewinterde zakenman die door het tijdschrift Forbes wordt gerangschikt als de 7e rijkste persoon ter wereld.

De Amerikaanse activiteit van TikTok werd oorspronkelijk geschat op 25 miljard dollar, maar dat bedrag moet mogelijk naar boven worden bijgesteld. Het Chinese ministerie wijzigde immers eind augustus zijn lijst van technologieën die onderhevig zijn aan exportbeperking of -verbod, waaronder de artificiële intelligentie die door TikTok gebruikt wordt.

De kwestie van de overname van de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een nationaal bedrijf is een van de vele gevolgen van de vete tussen China en de VS en de beschuldigingen van spionage die de VS geuit heeft. ByteDance werd enkele weken geleden via verschillende door Trump ondertekende decreten aangemaand om zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen, en het had klacht ingediend tegen de Amerikaanse regering om deze maatregel aan te vechten. De deadline voor de verkoop was vastgesteld op 20 september. Wordt vervolgd..

Back to top button
Close
Close