De overname van Ingenico zou Worldline kunnen verplichten om toegevingen te doen aan de EU

De EU is ongerust over de concurrentie, nu Worldline aanbiedt om zijn rivaal Ingenico over te nemen, en dat zou het Franse bedrijf ertoe kunnen dwingen om toegevingen te doen.

post-image-3

Mogelijk moet Worldline toegevingen doen om tegemoet te komen aan de ongerustheid van de Europese mededingingsautoriteiten over zijn overnamebod op Ingenico, zijn rechtstreekse concurrent.

Via zijn bod van 7,8 miljard euro hoopt Worldline de Europese koploper te worden in elektronische betalingen, een sector die voortdurend in ontwikkeling is en alle digitale giganten aantrekt.

Het Franse bedrijf heeft tot woensdag om te antwoorden op de ongerustheid van de Europese Commissie, tenzij het erin slaagt om tegen dan haar te overtuigen dat die toegevingen uiteindelijk niet nodig zijn.  Aan Europese zijde hebben de autoriteiten tot 16 september om hun oordeel te vellen over het voorlopig onderzoek van deze zaak.

"We zetten het normale proces van dialoog met de Commissie voort en het proces ligt op schema", aldus Worldline. De Europese Commissie en Ingenico van hun kant wensten geen commentaar te geven.

De Europese Commissie zal na het voorlopige onderzoek een grondig onderzoek instellen naar de overname van Ingenico, als Worldline geen antwoord geeft op haar ongerustheden en geen toegevingen voorstelt.

Met de overname van Ingenico wil Worldline zich ontwikkelen in de reis-, gezondheids- en retailsector terwijl het ook zijn geografische aanwezigheid uitbreidt.

Back to top button
Close
Close