Het Verenigd Koninkrijk is van plan om Huawei uit te sluiten bij de uitrol van 5G

Het Verenigd Koninkrijk is van plan om de Chinese groep Huawei te verbieden om deel te nemen aan de uitrol van de vijfde generatie mobiele telefonie (5G), wat ongetwijfeld de woede van Peking zal opwekken en tevredenheid bij Donald Trump, die verwikkeld is in een economische en technologische strijd met China.

post-image-3

De Verenigde Staten hebben druk uitgeoefend op de Britse premier Boris Johnson, om terug te komen op de beslissing die in januari genomen werd om Huawei een beperkte rol te laten spelen bij de uitrol van 5G.

Londen is ook bezorgd door de inwerkingtreding, op initiatief van Peking, van een nieuwe veiligheidswet in Hong Kong, een voormalige Britse kolonie, en het controversieel beheer van de coronavirus-epidemie.

De National Security Council (NSC), voorgezeten door Boris Johnson, komt dinsdag bijeen om over Huawei te praten, en de Staatssecretaris van media, Oliver Dowden, zal vervolgens een beslissing meedelen aan het Lagerhuis. Volgens de Labourpartij, de grootste partij van de oppositie, zou de aankondiging na 11u30 GMT kunnen geschieden.

De Britse regering heeft al laten verstaan dat zij zou kunnen terugkomen op haar beslissing over Huawei en 5G, daarbij verwijzend naar de beslissing van de Verenigde Staten om de verkoop van halfgeleiders aan de Chinese groep te beperken, wat een impact zou kunnen hebben op de betrouwbaarheid van diens toestellen.

Back to top button
Close
Close