Microsoft lanceert zijn nieuwe Surfaces

De computergigant heeft zijn nieuwe mobiele toestellen voorgesteld. Een familie producten en accessoires die Microsoft uitgebreid heeft om hen beter aan te passen aan het mobiele werken. En aan de nieuwe realiteit van het telewerken.

post-image-3

Microsoft heeft zopas vier nieuwe producten en accessoires voorgesteld die de veelzijdigheid van de werkomstandigheden van de gebruikers moeten verbeteren.

De ereplaats gaat naar de vederlichte 2-in-1, de Surface Go 2, die nu een PixelSense scherm heeft van 10,5 inch en een betere batterijduur. Volgens de fabrikant is hij 64% sneller dan het originele model dankzij Intel Core processoren van de 8e generatie.

De andere nieuwigheden die Microsoft voorstelde betreffen de komst van een nieuwe draadloze koptelefoon met noice cancelling, een nieuwe muis, een nieuwe oplossing met dubbele microfoon (Studio Mics) die de stemkwaliteit moet verbeteren door het achtergrondgeluid te verminderen bij online vergaderingen. En de frontale 5 MP camera op de Surface Go 3 kan scherpere video`s weergeven bij weinig licht. Ideaal voor videoconferenties dus.

Een nieuwe Camera-app maakt het ook gemakkelijker om documenten en whiteboards te scannen om notulen te delen. De nieuwe stylus Surface Pan richt zich in het bijzonder tot de educatieve sector, en alle gebruikers die telewerken.

Tegelijkertijd heeft Microsoft ook zijn nieuwe laptop Surface Book 3 voorgesteld, die het bedrijf de krachtigste tot nu toe noemt. Een toestel dat aangepast is aan de meest energieverslindende professionele taken, zoals programmeren of het maken van projecten met de programma`s Adobe of Autodesk.

De Book 3 zou 50% performanter moeten zijn dan de Surface Book 2, en heeft een autonomie van 17,5 uur maximum. Hij komt in twee schermgrootten (13 en 15 inch) en is voorzien van een soft touchpad en een toetsenbord.

De Surface 2 zal vanaf 12 mei beschikbaar zijn vanaf €459.  Terwijl de Surface Book 3 laptop iets later komt, op 5 juni, aan de prijs van €1.799.

"De nieuwe producten die wij nu aankondigen zijn ontworpen om de gebruikers te helpen te doen wat zijn moeten doen, waar zij zich ook bevinden", aldus Didier Ongena, Managing Director Microsoft België en Luxemburg.

Back to top button
Close
Close