Apple zou de productie van de nieuwe iPhone met één maand uitstellen

Apple zal de massaproductie van zijn nieuwe iPhones met ongeveer één maand uitstellen, waarvan de lancering over het algemeen voorzien was voor de herfst. De reden: de pandemie van het nieuwe coronavirus die de wereldwijde vraag beïnvloedt en de werking van de fabrieken in Azië verstoort, zo meldt maandag de Wall Street Journal, dat bronnen dicht bij het dossier citeert.

post-image-3

De groep uit California voorziet echter om tegen het eind van het jaar nog altijd vier iPhone-modellen te lanceren, zo voegt de Amerikaanse economische en financiële krant eraan toe. Deze modellen zijn compatibel met de nieuwe standaard voor mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G), waarvan de theoretische debieten tien keer hoger liggen dan 4G en de latency merkbaar lager ligt.

De Japanse krant had verleden maand gemeld dat Apple de lancering van zijn eerste 5G-telefoons zou kunnen uitstellen. Volgens de WSJ zal het bedrijf met de Apple bovendien de productie van zijn toestellen verminderen met een volume dat tot 20% van het tweede semester kan gaan.

Apple lanceert over het algemeen zijn high end iPhones in september. De groep heeft deze maand een nieuwe telefoon voorgesteld, die goedkoper dan gewoonlijk verkocht wordt, aan 399 dollar.

 

Back to top button
Close
Close