Apple en Google gaan een digitale tracking-technologie ontwikkelen

Apple en Google hebben vrijdag aangekondigd dat zij samen gaan werken aan de ontwikkeling van een technologie om mensen te volgen die besmet zijn door het nieuwe coronavirus, met eerbied voor hun privacy.

post-image-3

De twee Silicon Valley-giganten hebben verklaard dat deze technologie ervoor zorgt dat mobiele telefoons informatie kunnen uitwisselen via een Bluetooth-verbinding, om zo de mensen te verwittigen die in nabij contact gekomen zijn met andere mensen, die positief getest zijn op SARS-CoV-2.

Deze technologie zal beschikbaar zijn van midden mei, in het begin in de vorm van softwaretools voor digitale tracking-apps, die door de overheidsdiensten voor gezondheidszorg goedgekeurd zijn. Apple en Google verwachten in de maanden daarna deze technologie rechtstreeks in hun iOS- en Android-besturingssystemen te installeren, zodat de gebruikers geen apps meer moeten downloaden.

Verder heeft ook een Europese groep wetenschappers en technologie-experts verleden week de lancering aangekondigd van een programma voor de gemeenschappelijke ontwikkeling van een applicatie voor het traceren van mensen, die besmet zijn door het nieuwe coronavirus, met eerbied voor hun privacy.

Frankrijk van zijn kant heeft vrijdag bevestigd dat het werkt aan een project voor een `contact tracing` applicatie, die `StopCovid` genoemd wordt, en verzekert dat de installatie ervan vrijwillig zou zijn en er geen geolocatie mogelijk wordt. Andere landen, zoals Rusland, Zuid-Korea of Israël hebben al systemen voor het digitaal traceren van besmette personen geïmplementeerd.

Back to top button
Close
Close