Lenovo onthult de eerste plooibare laptop ter wereld

De computergigant heeft in avant-première de eerste plooibare laptop ter wereld voorgesteld. Een eerste blik.

post-image-3

Een nieuwe technologische doorbraak in de IT-sector tekent zich af aan de horizon. Lenovo heeft immers in wereldwijde avant-première de eerste plooibare laptop ter wereld voorgesteld met totaal ongeziene kenmerken.

De ThinkPad (van de X1-familie) is noch smartphone noch tablet, en werd ontworpen voor veeleisende mobiele professionals. Het gaat om een laptop in één stuk met een plooibaar LG OLED 2K scherm met "disruptief" design dat de hele oppervlakte van het toestel in beslag neemt, en nieuwe gebruikservaringen belooft.

De plooibare ThinkPad wordt aangedereven door een Intel-chip en werkt met het Windows besturingssysteem in een boekformaat.

Het toestel is voorzien van een mechanisch toetsenbord, en kan ontvouwd worden om handenvrij geraadpleegd te worden, bijvoorbeeld om nieuwssites te bekijken. Op het kantoor kan hij verbonden worden met externe monitors, terwijl hij ook ontworpen werd voor het nemen van notities met een pen.

Kortom, deze ThinkPad van de toekomst combineert de productiviteit van de laptop met de draagbaarheid van smartphones. Het toestel zou ergens in 2020 verkrijgbaar zijn, maar de prijs werd niet meegedeeld. Stay tuned…

Back to top button
Close
Close