HP onthult "het kantoor van de toekomst"

HP heeft het Office of the Future voorgesteld, een nieuw, innovatief Belgisch concept dat opnieuw wil nadenken over de werkomgeving van morgen. Een modulaire plek die de digitale transformatie van de bedrijven weerspiegelt en aangepast is aan het gedrag van de millenials. Volg de gids!

post-image-3

Nu de economieën een digitale transformatie ondergaan, hebben de Belgische bedrijven en organisaties geen andere keuze dan hun werkomgeving te herdefiniëren, om die aan de realiteit op het terrein aan te passen.

Het is tegen deze achtergrond dat het bedrijf HP op de Kunstberg in Brussel zijn "Office of the Future` voorgesteld heeft, een werkomgeving van de toekomst die ontwikkeld werd om oplossingen te brengen voor de uitdagingen die de bedrijven en medewerkers vaak op hun werkplek tegenkomen.

Volgens het IT-bedrijf zouden de meeste werkplekken niet meer voldoen aan de huidige normen. "In 2020 zal 50% van de personeelsleden een millenial zijn", zo stelt het bedrijf. "De moderne werknemer verwacht bijvoorbeeld meer flexibiliteit, of een beter evenwicht tussen werk thuis, op kantoor en vanop afstand, waar hij zelf zijn werkplanning organiseert om die volledig in zijn privéleven te integreren".

"Dankzij het Office of the Future kunnen organisaties  enkele eenvoudige maatregelen uitwerken om de werkomgeving om te vormen. Een oplossing is bijvoorbeeld het creëren van een omgeving die gebaseerd is op zones die overeenkomen met de verschillende activiteiten van de dag. Of u bijvoorbeeld een videoconferentie wil organiseren, een presentatie afwerken of een virtueel team wil ontmoeten", legt Dirk Slachmuylder uit, General Manager HP Belux.

Het Office of the Future moet ideale werkomstandigheden bieden, zoals natuurlijk licht, mos om de lucht te zuiveren, plekken om samen te werken waar de werknemers kunnen co-creëren, en ook een goed evenwicht tussen de fysieke installaties en de digitale toepassingen.

Koen Van Beneden, General Manager Personal Systems HP Belux, besluit: "Een moderne werkomgeving is essentieel om talenten aan te trekken en te behouden. Die werkplek is ook -deels- thuis, wat betekent dat het minstens even belangrijk is om de werknemers een optimale Home Office te bieden. De technologie die in dit kader gebruikt wordt is een facilitator die rechtstreekse toegang verzekert tot een virtueel kantoor, waar u zich ook bevindt, zelfs onderweg".

Meer info op:www.hp.be/officeofthefuture

Back to top button
Close
Close