De eBox zal toegang bieden tot tal van officiële documenten

De bedoeling van de elektronische brievenbus van de administratie, waaraan momenteel nog gewerkt wordt, is de burgers een beveiligde toegang te bieden tot officiële digitale documenten.

post-image-3

Steeds meer (publieke) organisaties stellen hun documenten in digitale vorm ter beschikking van het publiek. Maar niet op een centrale wijze. De eBox, die binnenkort uitgerold wordt door het Digital Transformation Office van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) moet dit probleem verhelpen.  Alle documenten zullen binnenkort gecentraliseerd worden op één enkele plek, of zij nu afkomstig zijn van de federale, regionale of plaatselijke administraties.

"De burgers moeten 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beveiligde toegang hebben tot hun persoonlijke digitale officiële documenten. Dat is mogelijk met de eBox. In de volgende maanden zullen wij de eBox progressief uitrollen. Voor de burgers betekent dit minder paperassen, minder tijdverlies en minder rompslomp", aldus Alexander De Croo, minister van de Digital Agenda.

De administratie heeft alvast een informatiecampagne over de eBox gelanceerd met als leuze: "Doe maar digitaal" (https://www.doemaardigitaal.be/ebox). De privésector van zijn kant zal binnenkort alternatieven voorstellen, zoals Doccle, het digitaal platform waar meer dan een miljoen mensen nu reeds hun documenten bewaren en bewerken; van Doccle is de indienstneming voorzien voor binnenkort. Zo zullen de Doccle-gebruikers hun officiële documenten daar kunnen ontvangen. Andere externe partijen zoals Trusto en Unifiedpost hebben eveneens beslist om de eBox snel aan te bieden.

Back to top button
Close
Close