Kmo's hebben onvoldoende aandacht voor de cloud  

Twee derde van de kleine en middelgrote ondernemingen heeft een slechte controle over zijn IT-omgeving in de "cloud". De voornaamste reden daarvoor zou een intern gebrek aan kennis zijn.  

post-image-3

Steeds meer bedrijven doen beroep op "cloud services" om flexibeler te worden en te besparen. Het gebruik van software in de cloud kost over het algemeen minder dan zelf softwarelicenties aankopen.

Volgens een recent onderzoek van Kaspersky Lab, uitgevoerd bij 3.041 IT-medewerkers van kmo`s in 29 landen, waaronder België, doet 63% van de bedrijven met minder dan 250 personeelsleden beroep op één of meerdere vormen van Software as a Service (SaaS).

66% van de kmo`s ervaart evenwel problemen bij de controle over hun heterogeen IT-systeem, en dat omwille van een intern gebrek aan kennis. Bovendien hebben zij moeite om de beveiliging van de kostbare klantendata onder de knie te krijgen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de groeiende complexiteit een nieuwe aanpak vereist van het beheer van de infrastructuren. De interne IT-specialisten hebben niet altijd voldoende kennis. Daarenboven wordt bij 14% van de bedrijven het beheer van de IT-beveiliging toevertrouwd aan medewerkers die geen IT-specialisten zijn.

"In een steeds complexer wordend IT-landschap is het van groot belang om binnen elke organisatie te weten wie verantwoordelijk is voor het beheer van de cloud-platformen, de gevoelige data en de bedrijfsprocessen, om de veiligheid ervan te verzekeren en te kunnen profiteren van de voordelen die cloud-oplossingen bieden", zo besluit Harco Enting, General Manager bij Kaspersky Lab Benelux.

 

Back to top button
Close
Close