Uber introduceert in-app functie voor fooi geven in België

Vanaf vandaag kunnen Uber gebruikers in België die hun chauffeur willen belonen voor een geweldige service, een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van iedere rit krijgt de gebruiker deze mogelijkheid. Om de introductie te vieren verdubbelt Uber elke fooi gegeven tussen vrijdag 23 maart 18:00u en zaterdag 24 maart 18:00u. Het bedrag gaat bovendien steeds integraal naar de chauffeur.

post-image-3

Na iedere rit krijgt de gebruiker van Uber de optie een fooi te geven. Daarbij kan hij of zij kiezen uit standaard bedragen of een zelfgekozen bedrag invoeren. Het geven van een fooi is mogelijk op het moment dat er ook naar een beoordeling van je rit gevraagd wordt. Uiteraard blijft het geven van een fooi steeds een vrijblijvende actie. Het bedrag wordt aan het einde van de rit in mindering gebracht op de creditcard van de gebruiker. Het volledige bedrag gaat integraal naar de chauffeur. Deze functionaliteit zal eveneens beschikbaar zijn in de Uber Eats app.

Joost Verdiesen, General Manager van Uber in België is alvast enthousiast over de voortzetting van het project: "Door de jaren heen kregen we van veel chauffeurs de vraag het mogelijk te maken om via de applicatie een fooi toe te kennen aan een chauffeur voor zijn goede service, de leuke gesprekken of omdat hij net dat extraatje deed. Daarnaast was het verbeteren van de gebruikservaring afgelopen jaar een belangrijke prioriteit voor ons. We zijn dan ook verheugd om deze nieuwe functie lokaal beschikbaar te kunnen maken als een voortzetting van onze inspanningen voor onze honderden Belgische gebruikers.”

In de komende maanden zullen nog meer updates volgen die zich blijven richten op het verbeteren van de dagelijkse ervaring van de bestuurder en de interactie met de app.

Andere nieuwe functionaliteiten in de app:
- De in-app-chatfunctie: De ingebouwde chat maakt het voor chauffeurs en gebruikers mogelijk om gemakkelijk met elkaar te communiceren. Berichten worden omgezet naar spraakberichten voor de chauffeurs zodat ze zich op de weg kunnen blijven concentreren.
- Verschillende bestemmingen: Deze functie maakt het mogelijk om tot drie bestemmingen aan een traject toe te voegen. Dat maakt het gemakkelijker om met vrienden, familie of collega’s te reizen.
- Reservatie voor iemand anders: Je kan gemakkelijk een Uber-traject boeken voor iemand anders.
- Driver profielen: Wil je meer te weten komen over jouw chauffeur? Dat is mogelijk dankzij de nieuwe persoonlijke profielen. Elk profiel kan bijvoorbeeld persoonlijke interesses en opmerkingen van gebruikers bevatten.

Back to top button
Close
Close