De beste websites van 2017

De Feweb heeft zijn Feweb Web Excellence Awards uitgereikt: prijzen die de meest performante sites bekronen die in het voorbije jaar ontwikkeld werden. SumoCoders behaalt de ultieme onderscheiding.

post-image-3

FeWeb (Federatie van Webbedrijven), dat meer dan 520 Belgische bedrijven vertegenwoordigt, heeft zijn FeWeb Excellence Awards toegekend. Prijzen die de digitale expertise belonen van digitale dienstverleners in België.

Hiervoor werden 104 projecten geëvalueerd op basis van meetbare criteria, zoals snelheid, kwaliteit van de links, SEO, user & mobile friendliness, toegankelijkheid, beveiliging en juridische conformiteit. De analyse werd uitgevoerd met befaamde tools zoals die van InternetVista, Woorank, AnySurfer, CrawlForMe, en met de steun van juristen en 5 in België gevestigde dienstverleners.

Dit zijn de awards voor de beste sites per categorie:

Non-Profit
In de categorie Non-Profit behaalt het Gentse agentschap SumoCoders de Gold Award voor de site "KMO Adviesbox" van Unizo. De Silver Award gaat naar DUO met Zwin.be, en de Bronze Award is voor Defimedia voor de site Les Mutualités Libres.

E-commerce
Het Brugse agentschap DUO wint Gold in de categorie E-commerce voor de site meubili.be. Delcampe.net wint Silver en DigitalMind de Bronze Award voor de site houblonesse.be.

Business-to-Business
Het Hasseltse agentschap Mediasoft heeft de site allroundflandrien.be ontwikkeld en behaalt de Gold. De Silver Award werd toegekend aan Intracto en zijn applicatie voor Volvo, terwijl de Bronze Award naar het Bergense agentschap DiploStudio gaat voor de site studiowoy.be.

Business-to-Consumer
De digitale makelaar  Seraphin is winnaar in de categorie B2C. E-start.be wint Silver voor Parketvloeren Janssen en Marbles behaalt de Bronze Award met bruvo.be.

De winnaar der winnaars, die de meest performante site van 2017 ontwikkeld heeft, is het agentschap SumoCoders.

"Al te vaak behoort de technische expertise niet tot de criteria waarmee rekening gehouden wordt bij de andere Awards in onze sector. Terwijl het juist die expertise is die het verschil maakt", aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb.


Back to top button
Close
Close