Facebook breidt verder uit met de Timeline functie en multimedia

Mark Zuckerberg heeft tijdens de F8 conferentie voor ontwikkelaars tal van ingrijpende veranderingen aangekondigd voor Facebook. De gebruikers hebben de Timeline functie kunnen ontdekken, naast de integratie van verschillende diensten zoals muziek of reizen.

post-image-3

Facebook heeft verschillende aankondigingen gedaan over de evolutie van de sociale netwerksite. De profielpagina heet nu "Timeline" en werd volledig herwerkt. Voortaan ziet zij eruit als een echte biografie, met evenementen en documenten uit de periode voor Facebook gelanceerd werd, netjes jaar per jaar geklasseerd. Zo wordt het mogelijk om zijn hele leven op één pagina samen te vatten, vanaf zijn geboorte tot aan zijn laatste carrièrewissel, van zijn muzikale voorkeuren tot het laatste artikel dat men gedeeld heeft. Mark Zuckerberg ziet hierin de gelegenheid om "het verhaal van heel uw leven" te vertellen, door te kiezen welke content vooraan gezet moet worden en met wie die te delen.

Momenteel hebben enkel ontwikkelaars toegang tot de nieuwe interface en alle nieuwigheden. De vernieuwde Facebook zal in de volgende weken geleidelijk voor iedereen ontrold worden.

Facebook heeft ook aangekondigd dat het een echt multimedia platform wil worden, door partnerschappen te bezegelen met muziek- (Spotify, maar ook Deezer en een tiental anderen...) en videodiensten (Hulu, Netflix, Dailymotion of INA...). Voor Spotify zal de online muziekspeler geïntegreerd worden in de interface van het sociale netwerk. Voor de internauten betekent dit dat zij songs met één enkele klik kunnen inlassen in hun activiteitenstream om die met de vrienden te delen. De Spotify app werkt als achtergrondtaak, wat het voordeel heeft dat het de toegang tot Facebook niet monopoliseert zoals andere programma`s. De "Like" button zal trouwens voortaan in verschillende, meer doelgerichte versies uitkomen, zoals "gelezen", "bekeken" of "beluisterd".

Facebook heeft ook een partnerschap aangekondigd met gespecialiseerde sociale netwerken. Zo zullen de internauten hun voorbereidingen voor een verblijf en hun reisverhalen in real time met hun vrienden kunnen delen op hun Facebook pagina, dankzij de Wipolo app, een sociaal netwerk rond toerisme. Reisfiches, pagina`s rond reisbestemmingen, foto`s, plekken om te bezoeken: alles wordt in de app in het werk gesteld opdat de internaut een maximum aan informatie kan delen over de reizen die hij voorbereidt, of die hij aan het maken is. Zijn vrienden op Facebook kunnen dit in real time volgen en reageren.

Relaxnews
Meer info op: http://micro.lemondeinformatique.fr

Back to top button
Close
Close