iPad 2 wordt “post-PC apparaat”

De iPad 2 werd zonet door Steve Jobs in hoogsteigen persoon voorgesteld. De man kwam speciaal voor de voorstelling terug uit ziekteverlof. “Als het jaar 2010 zeker dat van de iPad werd, zal 2011 het jaar van de iPad-klonen worden,” geeft de CEO van Apple aan. We nemen een oogje op de sterke punten van de iPad.

post-image-3
Een snelle blik op het iPad-fenomeen geeft meteen de omvang aan van zijn universeel succes. Meer dan 15 miljoen exemplaren werden in 9 maanden tijd verkocht (tussen april en december 2010), wat Apple een marktaandeel opleverde van 90% en niet minder dan 65.000 native applicaties (op 350.000 applicaties reeds beschikbaar op de iOS AppStore). Dit jaar wil Apple van de iPad 2 maar liefst 40 miljoen exemplaren verkopen. Een ware uitdaging, wetende dat er voor de lancering slechts 300.000 à 400.000 exemplaren beschikbaar zijn.

De iPad 2 verschilt van het vorige model door de aanwezigheid van een nieuwe A5-processor met dual-core. Deze zal maar liefst twee maal sneller werken dan de A4-processor van de eerste iPad-generatie. Hij zal ook grafische prestaties leveren die tot 9 keer sneller zijn dan de eerste versie (een zegen voor de rich media-oplossingen!). De nieuwe iPad zal ook een dubbele camera bevatten die videoconferencing moet mogelijk maken met alle apparaten die FaceTime-compatibel zijn (iPhone 4, iPad, Mac OS, enz.), een gyroscoop om de “augmented reality”-mogelijkheden in de Apps te versterken, en een HDMI-verbinding.

De nieuwe tablet zal een Retina-scherm krijgen (hetzelfde scherm als dat van de originele iPad), zal lichter zijn dan zijn voorganger (8,8 mm dik tegenover 13,4 mm voor de iPad v1), en over een autonomie beschikken van 10 uur.

De iPad 2  zal draaien op iOS 4.3, de nieuwste versie van het besturingssysteem die enkele praktische verbeteringen zal bevatten, zoals bijvoorbeeld een verdubbeling van de prestaties van de Javascript-engine in Safari of een draadloze 3G/Wifi-verbinding tussen de iPad, iPhone en Mac.

Nog goed nieuws: de prijzen van de verschillende iPad 2-modellen, zullen vergelijkbaar zijn met deze van de eerste iPad-versie. De iPad 2 moet op 25 maart beschikbaar zijn.

Bloggers en andere video-adepten zullen zeker de komst van de iMovie-applicatie voor de iPad (4,99 euro) kunnen appreciëren. Deze zal de manier waarop video’s kunnen gefilmd, gemonteerd en “on the road” op Youtube gepubliceerd worden, danig vernieuwen. Zo zullen de videosequenties rechtstreeks na montage ge-upload kunnen worden naar Vimeo, Youtube & CNN iReport).
Back to top button
Close
Close