RIM start de machine terug op

De lancering door RIM van nieuwe terminals en van een update van zijn OS was een uitstekende gelegenheid voor een interview met Rob Orr, vicepresident Product Management EMEA bij BlackBerry. Een gesprek met een man met haast. RIM heeft drie BlackBerry toestellen uitgebracht in de Curve reeks (9350, 9360 en 9370), allen gebaseerd op het nagelnieuwe BB 7 OS.

post-image-3

Rob Orr zegt ervan overtuigd te zijn dat de nieuwe Curve-lijn alles heeft om de Android-gebruikers naar het BB gamma te lokken. "Onze kracht ligt in de messaging. Die is belangrijk, in alle landen".

Rob Orr verzekert trouwens dat hij vreest dat het nieuwe OS bij de oude gebruikers voor verwarring zou zorgen doordat interface en "look and feel" anders zijn: "Onze installbase bestaat voor het merendeel uit gebruikers van de tweede generatie. En die kunnen goed overweg met de BB wereld. Zij kunnen kiezen uit modellen met fysiek klavier en met aanraakscherm".

De vicepresident weerlegt ook dat deze nieuwe Curve toestellen enkel voor bepaalde soorten gebruikers zou zijn. Volgens hem richt het toestel zich niet alleen tot bedrijven en eindgebruikers. "Dat hangt af van de culturen, de bedrijven, de landen". Wat bewezen wordt door de nieuwe functies van het OS 7, dat de online games in de schijnwerper zet.

Rob Orr beschouwt de ondersteuning van NFC trouwens niet als een gadget, maar als een echt pluspunt. "Voor de toegangsbeveiliging die nu al bestaat, en voor financiële toepassingen in de toekomst. Wij zijn klaar voor alle toepassingen die nog kunnen komen".

Op de vraag: "Hoe de terugtrekking van HP uit de sector van mobiele toestellen en tablets interpreteren?" kregen wij enkel een voorgekauwd marketing antwoord, zonder echte inhoud.

De Vicepresident is echter breedvoeriger wanneer wij het hebben over de zwakke prestaties van de App Store van BB. "Wij bieden meer dan 35.000 apps aan in de App World, en die marktplaats staat in voor 3 miljoen programma`s per dag in meer dan 100 landen. Het ecosysteem van de apps is degelijk".

RIM heeft trouwens ook een nieuwe categorie apps gedefinieerd die het Super Apps noemt. Die integreren zich in andere bestaande toepassingen, werken als achtergrondtaak en kunnen zelfs een toepassing aanroepen vanuit een andere app.

Algemeen gesproken bevatten de 3 nieuwe toestellen GPS en Wi-Fi, een 5MP camera met flash, videoopname, ondersteuning van microSD/SDHC (32 GB max.) en krachtigere processoren. De nieuwe smartphones zouden in de loop van september 2011 in België aankomen.

Het OS versie 7 heeft ook een opening gemaakt naar "sociale ervaringen", met een pakket toepassingen voor de telefoon, messaging en sociale toepassingen.

Show More
Back to top button
Close
Close