HP stoot haar PC afdeling af

Blijkbaar is HP slachtoffer van het IBM-syndroom, en kiest voor een wending in haar lotsbestemming. De informaticagigant overweegt een spin-off, zelfs de volledige verkoop van haar afdeling PC Personal System Group (PSG). Tegelijkertijd wordt het nog maar net in februari aangekochte WebOS stopgezet. HP ziet haar toekomst in de software liggen.

post-image-3

Hewlett-Packard, de wereldwijde gigant van de PC, hetzelfde bedrijf dat in 2002 Compaq kocht, maakt zich op nu om het voorbeeld van IBM te volgen dat in 2005 haar micro-informatica activiteiten aan Lenovo verkocht.

Hieruit volgt de logische stap van HP om de ontwikkeling en de verkoop stop te zetten van mobiele toestellen (tablets en smartphones) gebaseerd op het amper 6 maanden geleden aangekochte webOS.

Kort nadat hij in oktober 2010 algemeen directeur werd van HP, had Leo Apotheker gemeld dat hij wou dat de groep zijn activiteiten heroriënteerde. En nu is dat dus gebeurd, vermits het directiecomité HP de toelating gegeven heeft om "verschillende opties te onderzoeken met betrekking tot de PSG afdeling, waaronder de gedeeltelijke of volledige afstoting van de PC activiteit".

Een afdeling die goed is voor ongeveer een derde van het omzetcijfer, maar steeds minder winst oplevert. Vooral bij de producten voor het grote publiek.

HP wil daarentegen het bedrijf Autonomy kopen, specialist in analysesoftware. De gesprekken zouden draaien rond een bedrag van 10 miljard dollar.

Deze aankondiging zou Microsoft ertoe kunnen brengen om haar Windows8 nog meer te oriënteren naar een universum dat zich tot tablets richt.

Show More
Back to top button
Close
Close