De e-reader verslaat de tablet

Alhoewel minder bekend, wordt de e-book reader in de VS meer verkocht dan de tablet. Dat is het resultaat van een onderzoek uitgevoerd door Pew Research Insitute bij 2.277 Amerikanen. De peiling bevestigt tevens de massale vervanging van desktop pc`s door draagbare computers. Maar dat is niet meteen een verrassing.

post-image-3

Wat wel verrast, is dat in mei 8% van de volwassen Amerikanen een tablet (iPad) bezat, maar dat 12% gebruik maakte van een elektronisch boekenlezer.

En bovenal dat in de zes maanden tussen november 2010 en mei 2011, de verkoop van de Nook en Kindle sterker gegroeid was dan bij de tablets. Het verschil is des te opvallender bij de Spaanstalige gemeenschap. De groei van de e-readers bedroeg 12% (15% voor Spaanssprekenden) en 8% voor tablets.

Slechts 3% van de ondervraagden maakte van beide toestellen gebruik. Ter informatie, een Kindle kost bijna 120 euro, tegenover meer dan 400 euro voor een iPad2.

En tot slot: 57% van de Amerikanen bezit een desktop pc, tegenover 56% die een draagbare pc gebruikt. Een maand geleden lag die verhouding nog 61% tegenover 53%. De meest voorkomende toestellen bij de gebruikers zijn de telefoon, gevolgd door de desktop (83%) en de laptop (56%). De e-readers en tablets volgen op grote afstand, met 12% en 8%.

 

Show More
Back to top button
Close
Close