BlackBerry neemt afscheid van één werknemer op 10

Een vervanging van de COO, massale ontslagen, "herpositionering" van het merk... de resultaten van de laatste maanden hebben BlackBerry tot zware beslissingen gedwongen, nu de fabrikant marktaandeel blijft verliezen aan Apple, Google, en zelfs aan Microsoft. 2.000 personeelsleden, goed voor 11% van de loonmassa van de fabrikant, zullen het bedrijf in de volgende weken verlaten.  

post-image-3

RIM heeft een reeks beslissingen aangekondigd die "voor een betere afstemming van de organisatie moeten zorgen en een nieuwe koers voor de activiteiten moeten uitzetten, om een betere positie te bereiken met meer groei en een beter rendement".

Concreet trekt Don Morrison, al tien jaar COO, zich terug ten voordele van Thorsten Heins. CIO Robin Bienfait van zijn kant blijft aan het roer, maar neemt ook de Enterprise Business Unit op zich.

RIM verzekert dat de ontslagen komaf zullen maken met overbodige posten en "het personeel terug zullen afstemmen op de groeimogelijkheden van het bedrijf". De financiële impact van deze maatregelen zal in september bekend gemaakt worden, bij de aankondiging van de resultaten van het trimester. De Beurs reageert echter al sinds maandag.

Niet alleen was het jaar 2011 slecht voor de verkoop van RIM, maar de BlackBerry verliest ook punten qua aantrekkingskracht van het merk, en ook het tevredenheidgehalte van de gebruikers daalt. De slabakkende verkoop van de Bold 9900 en de gemengde kritieken op de PlayBook tablet, die onlangs uitgebracht werd, helpen ook niet mee.

Show More
Back to top button
Close
Close