Apple en Microsoft zijn gelukkig

De eerste omdat hij in één dag tijd een miljoen "Lion" verkocht heeft via zijn webwinkel; de tweede omwille van een omzetcijfer dat een boost kreeg door de consoles en Office.

post-image-3

Meer dan een miljoen downloads in één dag tijd voor Mac OS X Lion, de achtste versie van het besturingssysteem van Apple. Prijs per stuk: 23,99 EUR. Dat is een record, vergeleken met vroegere versies. De Mac App store, die nu aanwezig is in 123 landen, biedt toepassingen aan in verschillende categorieën, zoals educatief, games, ontwerp & design. Deze webwinkel, die tot dan beschikbaar was voor de Snow Leopard versie, is nu in Lion geïntegreerd. Na eerst enkel de bedenker en bouwer van zijn producten geweest te zijn, wordt Apple nu ook de verdeler en verkoper ervan.

In tegenstelling tot Apple is het niet haar OS (Windows) dat Microsoft redenen verschaft om zich te verheugen. Maar eerder de verkoop van consoles en zijn kantoorsuite.

De cloud, zo zei men, zou het verkoopmodel van Redmond doen ontploffen. Maar wanneer Microsoft haar jaarrekeningen opstelt, meldt het een resultaat van 70 miljard dollar, een absoluut record, een groei met 12%. En winsten van meer dan 23 miljard, een groei van 23%. Tot de goede leerlingen die daarvoor zorgen behoort Office 2010, waarvan er 100 miljoen licenties verkocht werden.

De afdeling Windows van haar kant kent een lichte terugval van 2%, terwijl de serversoftware met 11% groeit. Maar de ster van de avond is de Entertainment and Devices Devision, waarvan de verkoop steeg met 45%, dankzij de Xbox en de bijhorende games: 1,5 miljard inkomsten. Cijfers die de verwachtingen van de analisten overstijgen.

Show More
Back to top button
Close
Close