SaaS kent een sterke groei

De verkoop van software in SaaS modus zal dit jaar 12,1 miljard bereiken. Volgens Gartner, dat deze cijfers bekend maakte, is dat een stijging met 20,7% tegenover 2010. Tegen 2015 zouden de inkomsten uit SaaS de grens van 21 miljard dollar moeten overschrijden.

post-image-3

In de 10 jaar van zijn bestaan heeft SaaS een plaats verworven onder de zon, daarbij profiterend van de opmars van de "cloud" waarvan het integraal deel uitmakt, en van het fenomeen van de virtualisering.

Volgens Gartner is de markt van CRM het belangrijkste segment van SaaS, met naar schatting dit jaar een opbrengst van bijna 4 miljard dollar (tegenover 3,2 miljard verleden jaar). De verkoop van CRM software in SaaS modus zou in 2011 goed zijn voor 32% van de totale verkoop in deze sector, zo verklaarde Tom Eid, vicepresident research bij Gartner. (Bron: Outlook Series)

De twee andere grote sectoren van SaaS zijn in 2011 de CCC en ERP software. Voor de toepassingen voor "Content, Communications and Collaboration" wordt de verkoop geschat op 3,3 miljard waarbij 5% van de inkomsten afkomstig is van SaaS. Wat ERP software betreft zouden de versies in SaaS modus 1,7 miljard dollar vertegenwoordigen (een zwakke groei tegenover 2010), wat overeenkomt met 7% van de totale ERP markt.

Show More
Back to top button
Close
Close