Devolo schakelt over naar een snelheid van 500 Mbps

Bizz inMotion, exclusief Sales Agent van verschillende fabrikanten voor België, stelt de nieuwe technologie PLC Devolo voor, waarvan de maximum snelheid van 200 naar 500 Mb/s gaat. Goed dus om FULL HD en 3D te streamen.

post-image-3

Wereldwijd heeft Devolo 32 % van de markt in handen (bron Instat) en in Europa maakt de fabrikant aanspraak op 60%. De andere leveranciers zijn Belkin, WD, D-Link, Linksys.

Dankzij het statuut van Sales Agent kunnen de fabrikanten een vertegenwoordiger voor een land aanduiden, zonder er een filiaal te moeten openen. De Sales Agent neemt de marketing van de producten op zich, onderhandelt contracten met groothandels, en onderhoudt de relaties met het kanaal.

De fabrikant Devolo werkt alleen maar op deze wijze. Zijn enige kantoor is gelegen in Duitsland, de zetel van het bedrijf.

De technologie van verbinding via de elektrische leidingen (PLC - Powerline Communications) komt in een stroomversnelling met de nieuwe netwerk "stekkers" van Devolo van 500 Mbps.

Het nieuwe 500 aanbod bestaat uit verschillende formaten: een standaard mini-adapter, gevolgd door een andere voorzien van een bijkomende stekker. Wanneer men een multistekker gebruikt is het aan te raden dat men die nà de PLC module plaatst, die voorzien is van een anti-ruisfilter.

Het 500 gamma (waarvan de reële snelheid 230 Mbps bereikt) is retrocompatibel met de 200 modules, wat niet het geval was met de oudste standaards van 14 en 85 Mbps.

Bij de 200 Mbps standaard verkoopt Devolo ook een Draadloze N Extender module waarmee men, vanop een PLC netwerk, een Wi-Fi netwerk op afstand kan creëren. Zo kan men bijvoorbeeld, vertrekkende van een elektrisch stopcontact van een tuinhuis, in de tuin een Wi-Fi netwerk creëren. Het gaat om een Wi-Fi zuil klasse N met 2 antennes. Met een knop kan men het Wi-Fi signaal uitschakelen en men kan de uren voor de verbinding apart instellen voor de week en het weekend.

Devolo lanceert ook een adapter met USB-verbinding om USB randapparatuur (harde schijf of printer) via het netwerk beschikbaar te maken. In tegenstelling tot andere producten vereist dit het gebruik van een software die enkel voor het Windows universum beschikbaar is.

Devolo maakt gebruik van twee verdelers, Ingram Micro en Tech Data, en een derde is momenteel niet gepland.

"Ingram is onze belangrijkste verdeler in termen van omzetcijfer. De retail is belangrijk voor ons, maar sinds ons team (gevestigd in Kortrijk) van 2 naar 7 personen voor de Benelux ging, willen wij ons richten tot de KMO en dus ons netwerk van verkopers uitbreiden". Devolo is al begonnen aan een samenwerking met Euronics en Connect IT en zoekt andere onafhankelijke partners georiënteerd naar het KMO cliënteel. Bizz InMotion belooft "agressief geprijsde promo`s aan te bieden om het kanaal aan te zetten om onze producten te testen. Wij aanvaarden het principe van de terugzendingen en de roulatie. Wij zijn bereikbaar en bereid om de risico`s met het kanaal te delen. Wij hebben aan de verkopers gevraagd wat zij van ons verwachten, en geen van hen heeft de noodzaak vermeld om een derde groothandel te benoemen. Wat zij willen is duidelijk een rechtstreeks contact met Devolo".

Show More
Back to top button
Close
Close