Ricoh ontslaat... Xerox doet aan "outsourcing"

Het zijn harde tijden in het meedogenloze universum van de print. Ricoh neemt afscheid van 10.000 werknemers, terwijl Xerox 600 arbeidsplaatsen verhuist naar.. India.

post-image-3

Bij Ricoh is de oorzaak van de massale ontslagen voor een deel te wijten aan de aardbeving die Japan trof. Maar ook aan de crisis in de print, die er sinds twee jaar heerst. Ricoh zal zich ontdoen van in totaal 10% van zijn personeel, voornamelijk in Azië. De fabrikant zal ook zijn diensten in netwerk ontwikkelen en zijn productie diversifiëren, en zal bijvoorbeeld ook projectoren op de markt brengen.

Ook een herstructurering bij Xerox, dat aan 600 van zijn personeelsleden voorgesteld heeft om uitbesteed te worden aan een Indisch bedrijf (HCL)... of werkloosheid te aanvaarden.

In mei had Xerox aan zijn personeelsleden van de "product engineering group" aangekondigd dat er gesprekken gaande waren met HCL, dat belast zou kunnen worden met sommige activiteiten van werktuigbouw, elektrotechniek en software. Het betrokken personeel bevindt zich in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland.

Indien het akkoord met HCL wordt gesloten, dan zullen de personeelsleden "de keuze" hebben tussen een transfer naar HCL, of deelname aan een programma voor vrijwillig vertrek. De betrokken personeelsleden hebben 45 dagen om hun beslissing bekend te maken. Geen enkele reaffectatie in de diensten van Xerox wordt in het vooruitzicht gesteld.

Show More
Back to top button
Close
Close