Het eerste tablet/smartphone koppel

Terwijl de grens tussen smartphone en tablet vooral lijkt te liggen bij het formaat, namelijk 5 inch, heeft Asus een prototype voorgesteld van een "phone-tablet combinatie" die ook een netbook wil zijn.

post-image-3

Het Taiwanese Asustek Computer heeft met deze oefening getracht de voordelen van de twee werelden te verenigen, door dubbele hardware te vermijden. Concreet bestaat deze "Padfone" uit een telefoon en een "dumb tablet" (een niet-intelligent tablet). Het idee is dat men een gewone smartphone kan stoppen in een uitholling achteraan de tablet, die dan de intelligentie van het mobiele toestel zal gebruiken om de dingen op groot scherm te vertonen.

Eens gedockt heeft de gebruiker toegang tot alle gegevens van de smartphone, maar dan op een venster van 10 inch. De tablet beschikt over een batterij die ook de telefoon kan herladen.

Dit sterk IT staaltje werd voorgesteld op de Computex IT Trade Fair van Taipei; volgens Asus is het de bedoeling dat men kan bellen of sms`en met het licht toestel, en surfen en films bekijken op groot scherm. Wanneer het duo uitkomt of hoeveel het zal kosten is niet gekend, maar het idee is interessant. Nog op deze beurs heeft Asus een 8"tablet met 3D aangekondigd onder de naam MeMO 3D.

Show More
Back to top button
Close
Close