Windows Phone gaat over naar 7.5

Een jaar geleden deed Windows Phone 7 ons het gedrocht van Windows Mobile 6.5 vergeten. En zie nu: hier komt een update die niet minder dan 500 nieuwe functies bevat. Zijn naam: Mango.

post-image-3

Deze nieuwe versie komt samen met een reeks promoties bij fabrikanten zoals HTC, Acer, Dell en Samsung, maar ook Fujitsu en ZTE, bij dewelke het om een première gaat. Een andere nieuwigheid is dat de eerste toestellen die voortvloeien uit de alliantie met Nokia ook zullen worden uitgerust met Mango.

Deze smartphones worden nog dit jaar verwacht. Een datum werd echter nog niet vooropgesteld.

In afwachting bevat Mango (Windows Phone 7.5) enkele aanpassingen op gebied van software-update. Bezitters van Windows Phone 7 hebben ook recht op een automatische en gratis update later op het jaar.

Mango krijgt een mobiele versie van Internet Explorer 9, biedt ondersteuning aan Office 365 en SkyDrive in de Hub en integreert Twitter en Skype.

Mango maakt het de gebruiker ook mogelijk om diensten die op de achtergrond draaien, te configureren. Andere verbeteringen hebben betrekking op Windows Live Messenger, Facebook Chat en de integratie van AIM in de messaging-hub. Hetzelfde geldt voor het intikken van SMS-berichten en voor de visual voice-messaging vergelijkbaar met deze van de iPhone. Zo wordt het mogelijk om een SMS te versturen naar een Facebook-chat en naar Windows Live Messenger binnen dezelfde conversatie.

Facebook werd geïntegreerd in de foto-applicaties voor het vergemakkelijken van het uploaden van een foto naar het sociale netwerk. De e-mails zijn gelinkt aan de kalender voor het versnellen van het boeken van afspraken. En onder de talen die ondersteund worden, bevinden zich het Nederlands en het Duits. Tot slot biedt Mango ook de mogelijkheid om barcodes te scannen.

De gebruiker zal nog enkele maanden moeten wachten (tot het einde van het jaar) om het eindproduct te zien.

Show More
Back to top button
Close
Close