De cloud volgens BitDefender

Nu de discussie tussen voorstanders en tegenstanders van de cloud in alle hevigheid woedt, blijkt Marc Blanchard van BitDefender een fervent verdediger van cloud protection, maar dan wel met beperkingen.

post-image-3

“Om de strijd te kunnen aangaan met “Zero Day”-aanvallen van nieuwe malware, is het noodzakelijk om verdachte codes te kunnen voorspellen. Hiervoor is het gebruik van externe servers uitgerust met hoctoprocessors ideaal.” De analyse gebeurt in de cloud en de resultaten, die beschikbaar worden van iedereen, worden in real-time verstuurd. Het is de beste manier om spam een halt toe te werpen.

In tegenstelling tot Symantec gelooft BitDefender niet in de techniek van “reputatie” om nieuwe aanvallen te detecteren. “We namen een andere richting en tests hebben aangegeven dat we het bij het rechte eind hadden. Het probleem van “reputatie” is dat deze oplossing niet in alle situaties kan toegepast worden. “Reputatie” is ook een bron van foutmeldingen. Deze techniek kan niet omgaan met fouten die optreden in een legitieme toepassing.”

Show More
Back to top button
Close
Close