Thunderbolt behoort aan Intel toe... niet aan Apple

Zoals men weet zijn het de Apple toestellen die als eerste de Thunderbolt technologie aan boord hebben, concurrent van USB 3.0. Maar Intel blijft benadrukken dat hij als enige de eigenaar is van dit nieuwe merk... En niet Apple.

post-image-3

Deze verduidelijking komt er na verklaringen waaruit bleek dat Apple in documenten die het uitwisselde met de Amerikaanse en Canadese patentenbureaus het eigendom op dit merk opeiste.


Intel claimt zelf de technologie die voorheen gekend was onder de codenaam Light Peak, en waarmee gegevens tussen externe media en computer uitgewisseld kunnen worden aan een maximale snelheid van 10 Gbps in beide richtingen.

Het conflict lijkt te draaien rond de naam Thunderbolt, die Apple zou willen claimen. Intel dringt aan dat Thunderbolt "zijn" intellectueel eigendom is.

Wat wil zeggen dat Apple hem kan gebruiken, maar dat dit ook het geval zal zijn voor de andere platformen, ongeacht hun besturingssysteem. Zo zou Sony eventueel Thunderbolt kunnen inbouwen, maar het is geweten dat HP al werkt met USB 3.0, de voornaamste concurrent van Light Peak.

Show More
Back to top button
Close
Close