Nieuw Packard Bell-gamma: wat verandert

In het PC-segment lijkt het nieuwe gamma eerder op een update dan op een revolutie. Maar bepaalde trends zetten zich door. De multitouch trackpad wordt wijdverspreid, de “social network”-sneltoets maakt zijn intrede op het toetsenbord en Packard Bell generaliseert zijn Media Expresso dat automatisch het formaat van een film aanpast naargelang het type van computer waarom deze wordt afgespeelt.

post-image-3

De Easy Notes S-serie, opvolger van de M-reeks, krijgt nieuwe texturen en nieuwe kleuren. De meest spectaculaire aanpassing is deze van het TSX-gamma, met handgrepen in een bronzen teint. Het gamma krijgt een Chiclet-klavier (zonder spaties tussen de toetsen), een automatische backup en “one-clic”-functies, waardoor het niet meer nodig is om op de “Fn”-toets te drukken. Een roze versie staat er ook aan te komen.

Afhankelijk van het model, zal de processor een core i3, 5 of 7 zijn en zal nvidia het grafische voor zijn rekening nemen. De reeks zal ook bevatten: een HDMI-connectie, Blu-ray en USB 3.0.

Ook de Dot S (1,2 kg) krijgt een opfrissing met zijn scherm van 10,1 inch en een maximale autonomie van 8 uur. Het klavier groeit een beetje doordat het de gehele lengte van het chassis inneemt. En vooral: het Power Pack is niet groter dan dat van een GSM.

De X-serie is verkrijgbaar in 14 en 15,6 inch, maar het 14 inch-formaat neemt niet meer plaats in dan een oud-formaat van 13 inch. Hier zit de vernieuwing in de verschuiving naar links van het touchpad (30% groter) dat zo beter gecentreerd is in vergelijking met de positie van de handen.

De TX-versie krijgt een nieuwe Powersmart-batterij voor snelle oplading, een USB-poort die zelfs actief is wanneer de PC uit staat (nuttig voor het opladen van een smartphone) en een unieke aansluiting voor het beheer van microfoon en oorstuk.

Wat de desktops betreft: deze erven de “easy swap”-mogelijkheden, waarmee elke harde schijf met SATA-connectiviteit kan gebruikt worden.

Het all-in-one-gamma wordt uitgebreid met een oneTwoS, die nu beschikbaar is in 20 inch Led met afgerond ontwerp en een software die geoptimaliseerd is voor touchschreen gebruik.

Het meest originele scherm is de Maestro 230 Led HD met een dikte van 18 mm en een asymmetrisch voetstuk waarin de kabels kunnen verstopt worden. Packard Bell stapte ook over naar 3.0 voor bepaalde van zijn externe schijven.

De grote nieuwigheid is natuurlijk de eerste tablet (Liberty TAB) die dezelfde karakteristieken en dezelfde prijs overneemt van de Iconia 500 (Android). Deze wordt verwacht in juli.

Show More
Back to top button
Close
Close