Microsoft en HP lanceren een gezamenlijke Private Cloud-oplossing

Vorig jaar kondigden Microsoft en HP een investering van 250 miljoen dollar aan met het doel om een “infrastructure to application”-model te realiseren. Vandaag is het tijd voor deze “ready-to-use Private Cloud”, een privé-cloud die bedrijven toelaat hun bestaande hardware te gebruiken en tegelijk te profiteren van de voordelen van Cloud Computing.

post-image-3

Enerzijds biedt HP een infrastructuur die beschikbaar is op aanvraag (geïntegreerde hardware, server, opslag en netwerkcomponenten). Verbonden aan applicaties via Insight Orchestration. Microsoft biedt op zijn beurt alle software (het besturingssysteem, hypervisor en applicaties). Het beheer van de infrastructuur, van de werkpost tot het datacenter, is georganiseerd op basis van het Microsoft System Center.

Beide bedrijven willen deze private cloud-oplossing in het komende jaar via het CCI van Microsoft (Brussel) aanbieden aan een honderdtal klanten. Volgens Eric Van Bael, Managing Director van HP Belux moet deze “operationele vitrine klanten helpen om hun huidige omgevingen te doen evolueren naar een private cloud-infrastructuur”.

De CCI beschouwt zichzelf als “het epicentrum van de cloud technologie in Europa” en concentreert een besteedt een deel van zijn activiteiten aan de ontwikkeling van KMO-oplossingen. Het beschikt over 50 demonstraties van applicaties in de sector van de administratie, consumptie, milieu, gezondheid, enz.

Show More
Back to top button
Close
Close