Android 3.1 reeds op de rails

Hoewel de Android 3.0 tablets nog op één hand te tellen zijn, wordt binnenkort reeds de nieuwe versie « Ice Cream Sandwich » gereleased. Van deze versie zegt men dat ze ook op smartphones zal kunnen worden geïnstalleerd.

post-image-3

Met meer dan 100 miljoen smartphones en tablets die op Android draaien, kan Google best tevreden zijn. De 3.1-versie werd aangekondigd naar aanleiding van de lancering van een online muziekdienst en voor het verhuur van films op de Xoom-tablet via de Android Market-winkel.

De 3.1-versie die binnenkort (tijdens de zomer) op de tablets zal geïnstalleerd worden, bevat een API Open Accessory waarmee de Android-applicaties kunnen geïntegreerd worden in accessoires voor muziekinstrumenten, apparaten voor fysieke fitheid, enz. De nieuwe versie ondersteunt ook een USB-host waarmee applicaties USB-randapparatuur kunnen beheren zoals stereo-luidsprekers. 

Terzelfdertijd, biedt Android 3.1 ondersteuning aan muizen, joysticks en andere gamecontrolers. De volledige lijst met nieuwe functies is te raadplegen op de website van de Android-ontwikkelaars.

De Android 3.1-updates zijn ook beschikbaar voor Google TV.

De release van “Ice Cream Sandwich” is de gelegenheid om een relifting van de groene Android-masquotte door te voeren. De echte nieuwigheid is echter dat de nieuwe versie niet meer beperkt zal zijn tot de wereld van de smartphones of de tablets.

In cijfers: er bestaan nu 100.000 Android-apparaten en 200.000 applicaties voor 310 apparaten, aangeboden door 36 fabrikanten in 112 landen.

Show More
Back to top button
Close
Close