Android: steeds meer NFC-georiënteerd

De volgende versie van Android, “Ice Cream Sandwich” genaamd, zal meer NFC-technologie bevatten. Dit is echter geen revolutie. De huidige 2.3-versie ondersteunt reeds draadloze connectie.

post-image-3

De nieuwe versie van Android zal de NFC-technologie bevatten, waarmee het mogelijk wordt een verbinding te maken zonder dat een wachtwoord vereist is. Een kleine afstand (enkele mm’s) laat reeds toe een verbinding te maken. NFC-chips kunnen geïntegreerd worden in mobiele telefoons of kunnen worden ingebed in laptops of stickers. Zo kan een NFC-sticker een webpagina of een QR-code opslagen. Eén van de doelen van Google met deze update is een “0 interaction-click” te creëeren. 

Point-to-point verbindingen zullen bijvoorbeeld kunnen worden gemaakt door twee telefoons tegen elkaar te plaatsen. Op deze manier kunnen contacten worden uitgewisseld, webpagina’s of Youtube-video’s. En dit allemaal zonder een aparte applicatie te moeten installeren.

NFC zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt in de gaming-wereld, waardoor one-to-one competities gemakkelijk te voeren vallen.

In Azië en Europa kunnen consumenten reeds hun NFC-telefoontoestellen gebruiken als credit card om microbetalingen te doen. Dit is nog niet het geval in de Verenigde Staten, waar gewone kredietkaarten nog steeds de bovenhand halen.

Show More
Back to top button
Close
Close