De waarde van de illegale software verdubbeld in 8 jaar tijd

Hoewel de Westerse landen, waaronder België, goede leerlingen zijn wat betreft illegale software, bedraagt het gemiddelde piraterijpercentage in de opkomende landen 69%.

post-image-3

De meest recente studie, getiteld “2010 Global Software Piracy Study” van de Business Software Alliance (BSA), berekende de commerciële waarde van software die licentieloos werd geïnstalleerd op Belgische PC’s.  Met 25% illegale sotware in omloop, bedraagt het tekort voor de sector maar liefst 176 miljoen euro in 2010.

Wereldwijd steeg de commerciële waarde van illegale software met 14% in 2010, tot een totaal van 44 miljard euro, bijna een verdubbeling in waarde sinds 2003. Vooral de trend in opkomende economiën is opmerkelijk. Zo bedraagt de gemiddelde piraterijgraad 26% in de ontwikkelde landen (België is de norm), maar in de opkomende landen bedraagt dat percentage 69%. In de hele Europese Unie blijft dit percentage stabiel sinds 2003 (35%), met een variatie van 1 percent in de 7 afgelopen jaren.

De studie van de BSA (organisatie ter verdediging van de belangen van de software-industrie) werd gerealiseerd in samenwerking met IDC.

Show More
Back to top button
Close
Close