Acer en Packard Bell: twee namen voor één tablet

Terwijl de hele markt ongeduldig wacht op de grote boom van de tablets (en het einde van de iPad monarchie), brengen Acer en Packard Bell nu tegelijk een zelfde tablet aan, aan dezelfde prijs: de Iconia A500 voor Acer en de Liberty Tab voor Packard Bell.

post-image-3

Het nieuwe toestel bevat een chassis van 10,1 inch (iets langer dan de iPad), stereogeluid, een dualcore processor nvidia Tegra 2 en connectiemogelijkheden die veel uitgebreider zijn dan deze op de iPad. De prijs? Reken op 399 euro voor de 16 GB-versie en 499 euro voor de 32 GB-versie (zoals bij Acer en bij de iPad). De 3G-versie zal pas beschikbaar zijn in augustus, maar de prijs ervan is nog niet bekend (deze van Acer wordt aangeboden aan 599 euro). Packard Bell heeft reeds een breed gamma aan accessoires aangekondigd (security, beschermhoes, klavier, docking station…). En in tegenstelling tot zijn grote broer Acer zal Packard Bell nog geen Windows tablet aanbieden.

De verkoop van de tablets kan, volgens country manager Ralph Van Lysebeth, een belangrijke markt voor de retail worden: “Ik geloof niet in bundels die een combinatie vormen van telecomoperatoren en tablets.” Voor de Belgische baas van Packard Bell lijdt de notebook reeds als gevolg van de nieuw gereleaste tablets, zelfs al kosten die twee keer duurder. 

Show More
Back to top button
Close
Close