82% van de bedrijven tasten in het duister bij de besluitvorming

Maar de Benelux doet het beter dan het gemiddelde als we de studie van Oracle en Dynamic Markets mogen geloven. De voornaamste conclusie van de studie is dat de kaderleden van grote organisaties niet over een gedegen visie beschikken op de financiële prestaties en de succesfactoren van hun bedrijf.

post-image-3

De studie, getiteld “Performance Management: An Incomplete Picture”, richt zich ook op kwesties in verband met het vergaren van belangrijke informatie. Deze problemen zorgen voor een gemiddelde vertraging van vier maanden.

Het goede nieuws is dan in vele domeinen, de Benelux-organisaties het beter doen dan gemiddeld, hoewel er verbeteringen mogelijk zijn, met name wat betreft de voorspellingen van de financiële prestaties. De enquête werd gevoerd bij 1.499 kaderleden van grote bedrijven in dertien landen, waaronder 125 Benelux-firma’s.

We leren dat de Benelux-kaderleden, na de Duitse kaderleden, diegenen zijn die het minst tijd besteden aan het maken van analyses met behulp van tablets (spreadsheets). In de Benelux zijn gemiddeld 157 dagen nodig opdat de bedrijfsstrategie wordt aangepast en gerespecteerd. Turkije doet het in 10 dagen minder.

82% van de bedrijven hebben geen compleet zicht op de prestaties van verschillende eenheden. 37% van de Benelux-kaderleden schatten dat dit nefaste gevolgen heeft voor de financiële prestaties.

28% van de managers kennen de ouderdom van de gegevens waarmee ze werken niet.  De gegevens uit spreadsheets zijn vaak niet up-to-date. Met een “gemiddelde leeftijd” van zes maanden, vertoont de planning van de scenario’s nog meer lacunes. 11% van de Benelux-kaderleden weet dat deze gegevens intussen verouderd zijn.

De conclusie van John O’Rourke, Vice president EPM Product Marketing bij Oracle, is dat de leidingevende kaderleden “het ontzettend moeilijk hebben met grote datahoeveelheden te bevatten, wat leidt tot een gebrek aan inzicht met betrekking tot de winstgevendheid van het bedrijf. Hij is daarom voorstander van een systeem “dat een begin-tot-einde planningsproces biedt, gekoppeld aan de strategische, financiële en operationele planning.” 

Show More
Back to top button
Close
Close