Zal ARM Intel vervangen in de Mac-computers?

Als we de website SemiAccurate.com mogen geloven, zal dat het geval zijn tegen 2013. Apple wil “zo spoedig mogelijk” naar de ARM-chips overstappen. Volgens SemiAccurate is het akkoord reeds ondertekend. Maar dit is nog niet officieel bevestigd.

post-image-3

IDC is van mening dat ARM een gevaar van zijn voor de dominantie van Intel tegen 2015. De 64-bitversies van de ARM-processors worden verwacht tegen het einde van 2012. Een verplichte passage om te kunnen uitpakken met meer dan 4 GB geheugen. 

We weten dat Intel reeds A4 en A5 chips wil produceren die we nu ook op de iPhones en iPads terugvinden. Chips (A5) die zijn ontworpen door Apple en gefabriceerd door Samsung. SemiAccurate meent te weten dat Apple bedrijven zoals Samsung zocht om ARM-gebaseerde processors te maken. Hetzelfde geldt voor de draagbare computers. 

Ter herinnering: de eerste Intel processors voor Apple dateren van 2006. Als dit gerucht zich verder concretiseert, betekent dit een klap in het gezicht van Intel, dat tot op heden enkel diende te concurreren met AMD op het PC-front. Nu wordt dus een tweede front geopend: dat van de draagbare apparaten. Andere analisten geloven niet in dit scenario en denken dat Apple enkel zijn contracten zal willen heronderhandelen met de huidige leveranciers.

Show More
Back to top button
Close
Close