Antivirus: Zero-day detectie doet het slecht!

Het testlabo van AV-test heeft een aantal securitysoftware-oplossingen op de rooster gelegd. Met inbegrip voor de bescherming tegen aanvallen van nieuwe, onbekende bedreigingen. De betalende software komen er goed uit, Microsoft komt er slecht uit.

post-image-3

Security Essentials, de gratis beveiligingssoftware van Microsoft die doorgaans een goede reputatie heeft, heeft een aantal beveiligingslacunes gedetecteerd bij “Zero Day”-aanvallen.

In zijn driemaandelijks onderzoek, testte AV-Test.org 22 producten, gratis of niet.

Het rapport geeft aan dat Security Essentials 2.0 van Microsoft bijna perfect slaagt in de detectie van klassieke aanvallen, maar dat het slecht scoort bij de recente “zero-day” malware. Zo kon de tool slechts de helft van de aanvallen tegenhouden.

De winnaar van de test is ditmaal BitDefender Internet Security Suite 2011, voor Bullguard Internet Security 10, F-Secure Internet Security 2011 en Kaspersky Internet Security 2011. Het gaat hier om complete en te betalen security suites.

De enquête geeft aan dat het werk van de gratis antivirussen moeilijker zal worden in de toekomst.  Zo zal er een beroep moeten worden gedaan op de cloud-tools, wat veel gratis software momenteel nog niet doen. Ter herinnering: Windows Essentials wordt gebruikt door 321 miljoen mensen. Het rapport toont aan dat de betalende softwareoplossingen het erg goed goed, wat vorig jaar niet het geval was.

Show More
Back to top button
Close
Close