Cisco richt zich op de markt van de mobiele datacenters

Cisco rekent op zijn containers om de verkoop van zijn netwerkservers en andere producten te verhogen. Een manier om zich van de concurrentie te onderscheiden?

post-image-3

Cisco Systems lanceerde zijn eerste mobiele datacenters in de vorm van containers. Deze containers zijn 6 tot 12 meter lang en bevatten servers, switches en andere IT-uitrusting.

Eerder deed Sun Microsystems reeds een beroep op dergelijke datacenters. Cisco wil met de nieuwe oplossing klanten snel datacenter-capaciteit leveren wanneer hun bestaande datacenter geen ruimte meer heeft om nog extra apparatuur te plaatsen, of wanneer die extra capaciteit sneller nodig is dan de nieuwbouw of uitbreiding van een bestaand datacenter.

Cisco zegt dat het 90 tot 120 dagen nodig heeft om een container van 12 meter eender waar operationeel te maken. De container kan in zijn racks zelf producten van concurrenten bevatten. 

En om onnodige energie-uitgaven te vermijden, beschikt elk rack over zijn eigen voeding. In de containers is een waterkoelingsysteem geïntegreerd. De container kan tot 16 racks bevatten, met een maximum vermogen van 25 kW per rack. De beheerstool luistert naar de naam Cisco Data Center Operations 360. Deze controleert de temperatuur en de andere variabelen in real time.

Dit aanbod is een aanvulling op dat van haar concurrenten, waaronder IBM, HP, Dell en i/o Data Centers. Een markt die, volgens IDC, marginaal blijft. Vooral de prijs blijft hoog: meer dan een miljoen dollar per mobiel datacenter.

Show More
Back to top button
Close
Close