Paard van Troje voor Mac

Sinds tientallen jaren ontsnapten Mac-gebruikers steeds aan virusaanvallen die de wereld van Windows verziekten. Maar de tijden zijn veranderd. De laatste nieuwe bedreiging is een Trojan die luistert naar de naam Mac Defender.

post-image-3

Mac Defender, ontdekt door de onderneming Intego, verspreid zich via een SEO (Search Engine Optimization)-infectie. Wanneer de Mac-eigenaar een zoekopdracht lanceert voor het vinden van een antivirus, wordt Mac Defender bovenaan de lijst van zoekresultaten geplaatst. Zo wordt een “gezonde” computer met een virus besmet net wanneer de eigenaar op zoek is naar een… beveiliging voor zijn computer.

Wanneer de software geïnstalleerd is, opent deze een browser waarin pornografische sites worden getoond. De software start op bij elke reboot, maar wordt niet weergegeven in het Dock van OS X. En wanneer je via Mac Defender een virus wil verwijderen, moet je eerst de software registreren op een website, voor een jaarlijks bedrag van 60 tot 80 dollar. Je moet al heel erg naïef zijn om op dit aanbod in te gaan.

Show More
Back to top button
Close
Close