Reeds een opvolger voor Thunderbolt

Terwijl de Thunderbolt-verbinding nog maar in zijn kinderschoenen staat, belooft Intel nu al een opvolger gebaseerd op “Silicon photonics”.

post-image-3

De nieuwe interconnect-technologie van Intel zal beschikbaar zijn tegen het jaar 2015. Met deze technologie zal het mogelijk zijn gegevens over te brengen tussen computers met een snelheid die 5 keer groter is dan de huidige Thunderbolt-technologie. Dat zegt een onderzoeker van Intel. “Deze technologie zal “silicon photonics”-componenten combineren en een optisch netwerk, met het oog op de overdracht van data aan een snelheid van 50 gigabits per seconde over een maximale afstand van 100 meter,” zo zegt Jeff Demain, strategisch onderzoeksdirecteur bij Intel Labs. Deze technologie moet ook goedkoper zijn dankzij de componenten gebaseerd op gecontroleerde productietechnieken.

Ter herinnering: Thunderbolt is beschikbaar op de nieuwe MacBook Pro. De technologie, die in februari werd gelanceerd en die werd ontwikkeld door Intel en Apple, biedt momenteel een maximum-snelheid van 10 gigabits per seconde. Thunderbolt werkt via koperdraad, maar kan evolueren naar optische kabel.

Show More
Back to top button
Close
Close