Acer rekent op de tablets voor zijn herstel

De tweede grootste PC-fabrikant ter wereld, het Taiwanese Acer, zag zijn inkomsten terugvallen tijdens het eerste kwartaal. De aangehaalde oorzaken: directieproblemen en een dalende seizoensgebonden vraag. Maar Acer is ervan overtuigd dat zijn tablets dit jaar het bedrijf er terug bovenop zullen helpen.

post-image-3

Het eerste kwartaal van Acer (4,45 miljard dollar) kende een terugval van 21,2% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2010. De bruto-marge daalde tot 15,9%. Deze trend zou nog tijdens het eerste kwartaal kunnen blijven doorgaan, met een daling van de leveringen met 10%. Het bedrijf voorspelt wel een herstel, met de komst van de tablets (die we reeds hebben kunnen testen in het Android en het Windows 7-universum).

Herinneren we ons dat de CEO en voorzitter, Gianfranco Lanci van Acer, in maart jongstleden het bedrijf verliet als gevolg van meningsverschillen met het directiecomité van het bedrijf. Het nieuwe team, vandaag geleid door J.T. Wang, zegt voorzichtig van start te willen gaan en vraagt om een kans.

Deze paleisrevolutie bij Acer komt er op een moment dat de laptops hevige concurrentie krijgen van de tablets, en laat de laptops nu net 66% van de verkoopscijfers van Acer uitmaken (cijfers voor het eerste kwartaal).

Acer wil dit jaar 7 miljoen tablets verkopen. Dat is alvast de uitdaging van de nieuwe CEO van Acer. 

De verkoop van tablets bereikte vorig jaar een waarde van 14,16 miljoen. Dit jaar zal dat oplopen tot 33 miljoen.  Voor 2012 voorspelt Ovum 60 miljoen verkochte eenheden, en in 2015 zelfs 150 miljoen eenheden.

Show More
Back to top button
Close
Close