Zal Windows 8 ook gezichtsherkenning aanbieden?

Terwijl er steeds meer studies verschijnen over de onveiligheid van het internet, wordt nu bevestigd dat het met Windows 8 zal mogelijk zijn om securitycodes te vervangen door een biometrische controle.

post-image-3

Windows 8 zal een ‘detect human presence’-API krijgen, zoals screenshots op de website van Shashgear aangeven. Er bestaan nog weinig details over de interface, maar een jaar geleden al kondigde een document van Microsoft aan bepaalde van zijn partners aan dat gezichtsherkenning één van de functies zou zijn van de nieuwe Windows.

Zoals alle OS, moet ook het nieuwe Windows OS klaar zijn voor de apparaten die in 2012 op de markt komen. Deze toestellen zullen uitgerust zijn met allehande features zoals microfoons, camera’s, GPS’en, accelerometers, thermometers en magnetische sensoren. Biometrie gebruiken om gebruikers te identificeren net zoals men dat reeds met vingerafdrukken doen, is dus eigenlijk niets nieuws. Maar nu gaat het erom dat de nabijheid van een individu bij een PC ertoe zal leiden dat het gezicht wordt gescand, de computer ingeschakeld wordt, en eventueel toegang wordt verleend aan de gebruiker.

Dit betekent dus het einde van het gebruik van het paswoord, in hoofdzaak voor gebruik bij het aanloggen op de verschillende sociale netwerken.

Ter herinnering: Microsoft biedt reeds gezichtsherkenning aan op Kinect-games en Xbox Live. Lenovo gebruikt ook al gezichtsherkenning op zijn eigen laptops. En dit sinds 2007!

Show More
Back to top button
Close
Close