Ubuntu 11.04 ‘Natty Narwhal’

Het definitieve aftellen is begonnen voor de lancering van de nieuwe versie van Ubuntu door Canonical. Datum van release: aanstaande donderdag.

post-image-3
Deze “elegante Narval”, zoals de ontwikkelaars de nieuwe versie noemen, moet “bij nieuwe gebruikers de interesse opwekken in de wereld van de open source”. Zo zegt Jane Silber, CEO van Canonical.

Het meest opvallende is de nieuwe Unity interface die reeds zijn intrede maakte op de netbooks die met Ubuntu 10.10 waren uitgerust. Unity biedt een alternatieve multitouch aan de traditionele Gnome interface. Op de oudste PC’s zal Ubuntu steeds nagaan of de grafische kaart van de computer de Unity interface ondersteunt. Indien dat niet het geval is, zal hij een klassieke interface voorstellen.

De andere PC’s zullen worden gevraagd hun PC te personaliseren via de gratis en betalende applicaties, zoals dat gebeurt in de mobiele wereld. In het nieuwe OS zal ook een zoektool geïntegreerd zijn.

Natty Narwhal biedt ook een “preview” die in de volgende LTS (long term support)-versie zal worden aangeboden aan professionele gebruikers. Deze LTS-versie wordt verwacht in april 2012.

Een andere voor Natty narwhal is de mogelijkheid om de software gedurende een uur in de cloud te testen.

En tot slot biedt Canonical een overzicht van hardware (servers) die gecertifieerd zijn voor de nieuwe versie.

Show More
Back to top button
Close
Close