De Nokia-Microsoft-overeenkomst bekrachtigd

De twee IT-giganten hebben een definitief samenwerkingsakkoord ondertekend dat moet leiden tot een “nieuw wereldwijd mobiel ecosysteem”, gebaseerd op de complementaire sterke punten van beide ondernemingen.

post-image-3
Dit akkoord, aangekondigd op 11 februari, resulteerde meteen al in een concrete aankondiging: de ontwikkeling van de eerste Nokia-telefoon die draait op Windows Phone.

Nokia is reeds begonnen met de ontwikkeling van applicaties en diensten in een Windows Phone-omgeving. “Dit akkoord komt de volledige industrie ten goede,” aldus Steve Ballmer, CEO van Microsoft. De samenwerking berust op vier pijlers: de combinatie van complementaire sterktes (cartografie, navigatie, zoektools), een uniek programma aan opleidingen voor ontwikkelaars, een nieuwe online Nokia shop ondersteund door Windows Marketplace, en een facturatiesysteem van Nokia-diensten via mobiele operatoren.

Microsoft zal van Nokia een “running royalty” ontvangen voor het gebruik van het Windows Phone-platform. Op zijn beurt zal Nokia van Microsoft een paar miljard dollar ter beschikking krijgen. De eerste leveringen van Nokia Windows Phone zijn voorzien voor 2012.

Show More
Back to top button
Close
Close