Intel stelt nieuw programma voor

ISS, de jaarlijkse bijeenkomst van Intel die ditmaal in Barcelona werd gehouden, was de gelegenheid voor Intel om zijn nieuwe statuut van “Intel Technology Provider 2011” voor te stellen.

post-image-3
Deze nieuwe status houdt in dat channel partners en Technology providers opgenomen worden in het unieke statuut van Technology Provider. Het nieuwe programma heeft als ambitie om “de sales en de marketinginspanningen van alle kanaalpartners te ondersteunen via een uniek partnerschapsprogramma.” Concreet genomen is dit programma bedoeld voor iedereen die langs de distributeurs en fabrikanten passeert: system builders en integrators, resellers, e-tailers en constructeurs van systemen op aanvraag (zoals embedded devices). Partners die toetreden tot dit nieuwe model hebben toegang tot training, technische support, een “Intel account manager”, het Intel flex+-programma, en krijgen de garantie op meer voordelige vervangingen. Het model bestaat uit drie niveaus. Het eerste niveau vereist gewoon registratie en geen verplichte opleiding of omzet. In dit niveau krijgt de reseller wel toegang tot de “reseller center” website, alsook tot gratis online opleidingen.

Het tweede niveau “Gold” geeft toegang tot een uitgebreide support, opleidingen in verkoopstools, toegang tot evenementen en kortingen. Het derde niveau, “Platinum”, biedt discounts, support voor marketing resources, exclusieve uitnodigingen (voor ISS bijvoorbeeld) en een vorm van publieke erkenning bij potentiële klanten.

De toegang tot de programma’s zijn onderworpen aan een aantal opleidingscriteria: 3 gecertifieerde personen voor het Gold niveau en 6 voor het Platinum-niveau. Het certificatieproces wordt open gesteld voor elke partner, of deze nu reseller of integrator is. Voor de bestaande partners, is de overgang reeds van start gegaan. Maurits Tichelman (Director, Sales and Distribution Reseller Channel Operations EMEA) verwacht dat er Technology Provider Platinum 2011-certificaties zullen opduiken in de Home Computing, de Custom Systems of de Business Solutions Custom Systems.
Show More
Back to top button
Close
Close