HDS: een distributeur voor de zomer

Nieuwe structuren (Channels and Solutions Group), nieuwe gezichten, en, binnenkort zonder twijfel een nieuwe distributeur voor HDS Belux, dat ook op zoek gaat naar nieuwe Silver partners.

post-image-3
Hitachi wil zijn kanaal verder dynamiseren door het toekennen van partners “die de markt kennen”, zo verklaart Bart Donné, huidig Country Manager voor de Belux. Het kwalificatiemodel van de resellers heeft enkele wijzigingen ondergaan. Zo bestaat het Bronzen niveau niet meer, en is het Platinum-niveau in België nog niet toegekend.

De Silver reseller verkoopt low end producten en moet een werknemer in de sales en een andere in de pre-sales kwalifiëren. De Silver-account is niet gebonden aan een omzetverplichting. Het Gold niveau vereist twee sales-werknemers en twee presales-werknemers. Bovendien moet de omzet minimum 500.000 euro bedragen (exclusief onderhoudsdiensten). HDS verwacht op termijn distributieproblemen te ondervinden, nu het op zoek is naar nieuwe Gold en – vooral – Silver resellers. “De onderneming werkt in Tier 1 met zijn Gold en Platinum managed partners, maar de samenwerking met de nieuwe Silver resellers zal de tussenkomst van een nieuwe distributeur vereisen,” aldus Frank Opsomer. Onderhandelingen zijn momenteel gaande met 3 mogelijke distributeurs, waaruit er één zal worden gekozen worden, nog voor de zomer. HDS Belux telt momenteel slechts één Silver-partner en wil dit aantal nog opkrikken tot 10.

Recent heeft HDS ook enkele organisationele wijzigingen doorgevoerd. Waaronder een versterking van de Channel en Solution Marketing & Business Development teams (SMBD). Het nieuwe team is gebouwd op een matrix-structuur ingedeeld in Business Units met horizontale functies. Het doel: het bedrijf een duidelijkere richting te bieden en meer regionale ondersteuning. Op het EMEA-niveau werd een CTO-functie gecreëerd. Het is Bob Plumridge die deze functie zal bekleeden. Hij wordt technisch raadgever voor de grote klanten en de kanaalpartners van HDS.
Show More
Back to top button
Close
Close