Nokia Ovi Store publiceert zijn cijfers

De Ovi Store, een outsider op de markt van de app stores, ver achter Android en de Apple App Store, heeft aangekondigd dat het momenteel 5 miljoen downloads per dag heeft.

post-image-3
Op de online winkel zijn nu meer dan 40.000 applicaties beschikbaar. Op één jaar tijd is dat aantal maar liefst verachtvoudigd. De 158 ontwikkelaars registreren elk 1 miljoen downloads, naargelang de fabrikant. Deze cijfers moeten natuurlijk vergeleken worden met de 200.000 beschikbare applicaties op Android en de 360.000 apps op de Apple iStore.

Nokia wijdt deze sterke stijging aan de laatste Symbian telefoontoestellen (N8, C6-01, C7 en E7) die ongeveer 15% van de dagelijkse downloads verwezenlijken. Wereldwijd zijn er nu 200 miljoen Symbian-gebruikers. Wekelijks komen er zo`n 1.000 applicaties bij.

Voor Nokia is deze bekendmaking meer strategisch van aard, in het kader van de alliantie met Microsoft. IDC aarzelt niet om te beweren dat het duo Nokia/Microsoft tegen 2015 wel eens de nummer 2 op de smartphonemarkt zou kunnen worden, maar dan zal Symbian allicht al van de markt verdwenen zijn.
Show More
Back to top button
Close
Close