Windows 8: steeds maar geruchten

De ICT-wereld is dol op geruchten. Zo ook op deze: de volgende versie van Windows zal zich richten op de tablet-markt.

post-image-3
De geruchtenmolen is zich al aan het opwarmen, met het gerucht dat Microsoft begonnen zou zijn met PC-fabrikanten een voorlopige versie van zijn nieuwe OS te bieden, en ook een interface van het type “Ruban”, ter ondersteuning van de tablet-pc’s.

Deze nieuwe versie zal ook een back-upfunctie bevatten die vergelijkbaar is met de Time Machine van Apple. Dit is niet echt nieuws: sinds CES had Microsoft verklaard dat de volgende versie van Windows ook de ARM processors zal ondersteunen. Deze vinden we vaak terug onder de motorkap van tablets en smartphones.

Maar ditmaal is er niet enkel sprake van een automatische back-up, maar ook van een “reset”-functie van het systeem. Met deze functie kan een PC hersteld worden naar zijn basisinstellingen, zonder de opgeslagen bestanden en de persoonlijke instellingen te verliezen.

Uit documenten uitgewisseld met hardware-partners, blijkt dat er ook gebruik gemaakt zal worden van gezichtsherkenning als identificatiemiddel, zal een PC sneller opstarten en zal het mogelijk zijn de instellingen van een PC over te brengen naar een andere computer, én naar de app store…

Momenteel noemt Microsoft (dat trouwens nooit op geruchten reageert) zijn volgende versie van zijn OS niet “Windows 8”, maar wel “Windows.next”.
Show More
Back to top button
Close
Close