Haalt Kaspersky Lab in 2011 de wereldwijde top 3?

Kaspersky heeft haar strategie voorgesteld waarmee het bedrijf zich op even grote hoogte wil hijsen als de huidige leidingevende bedrijven inzake securitysoftware voor particulieren. Maar Kaspersky zal zich wel mogen haasten.

post-image-3
“We zijn al erg dicht bij de derde plaats,’ aldus Eugene Kaspersky, CEO en mede-oprichter van Kaspersky Lab. Om tot deze derde plaats te komen, rekent hij op de voortzetting van de huidige groei van de groep en op zijn vermogen zich te onderscheiden van de concurrentie.

In 2010 groeide de security-uitgever met 38%, om te komen tot een waarde van 500 miljoen dollar. Zijn beste resultaten registreerde het bedrijf in Europa, met 218 miljoen dollar. Op de tweede plaats komt het Amerikaanse continent, met 134 miljoen dollar en een groei van 134%; op de derde plaats komt Azië, met 55 miljoen dollar en een groei van 111%. Andere landen (in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika) waren goed voor 131 miljoen dollar: een stijging van 35% in vergelijking met 2009.

De bedrijfsorganisatie werd aangepast op twee domeinen: enerzijds op gebied van productontwikkeling en anderzijds op vlak van regionale verkoopsnetwerk.

In maart besliste het bedrijf nog om de processen te versterken in drie richtingen: de producten en diensten voor consumenten, de commerciële oplossingen en de verkoop van technologielicenties aan andere fabrikanten.
Show More
Back to top button
Close
Close