Groep Media-Saturn neemt Redcoon over

Retailgigant Media-Saturn verrast met de overname van een van de belangrijkste onlinewinkels voor de internationale consumentenverkoop van elektronicaproducten.

post-image-3
Dankzij dit contract (ondertekend op 30 maart) kan de groep Media-Saturn een internetluik toevoegen aan zijn reeds uitgebreide winkelportefeuille. Deze strategie in 2 luiken – een retailconcept met internetcomponent – moet wel nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De partijen die bij die contract betrokken zijn, hebben afgesproken om de prijs van de transactie niet aan de grote klok te hangen.

Over de aankoop van Redcoon zegt Horst Norberg, directeur-generaal van Media-Saturn-Holding GmbH: "Redcoon geeft ons toegang tot het internetsegment in Duitsland en 9 andere Europese landen … Het vult de online activiteiten van onze merken Media Markt en Saturn als afzonderlijke entiteit dus perfect aan".
 
Redcoon werd in 2003 opgericht in het Duitse Aschaffenburg, telt bijna 500 werknemers en verkoopt ongeveer 24.000 producten uit een tiental categorieën: elektronica, computers, fototoestellen, telecommunicatie, huishoudtoestellen, boeken, doe-het-zelf- en tuinartikelen, sport en fitness en muziekinstrumenten en -accessoires. Alle producten worden enkel via internet aangeboden. De omzet bereikte in het boekjaar 2009-2010  354 miljoen euro.
 
Redcoon zal als nieuwe dochter van de groep enkel actief zijn in het internetsegment en blijft onder de leiding van zijn oprichter Reiner Heckel.
Show More
Back to top button
Close
Close