Acer wil de nummer 3 van de tablets zijn

Na een jaar 2010 dat voor Acer met matige resultaten eindigde, kondigt de fabrikant tablets aan, pc-tablets en smartphones. Voornaamste voordeel voor de wederverkopers: het aantal accessoires dat mogelijkheden biedt tot cross-selling.

post-image-3
De nieuwe reeks tablets die op CEBIT in Hannover aangekondigd werd, is zo goed als volledig verkrijgbaar in België. Voor sommige modellen misschien nog een kwestie van dagen.

De trends van de evolutie op de pc-markt zijn gekend: de mobiele thuiscomputer zou 65% van de computerverkopen uitmaken in 2012, terwijl dat jaar de professionele pc goed zou zijn voor 40% van de verkopen.
 
Ondanks een daling van het marktaandeel dat zonder twijfel veroorzaakt werd door het kannibalisme van de netbooks door de tablets van Apple, behoudt Acer zijn klassement: de 2e bouwer van pc`s en notebooks wereldwijd, en de 1e in de EMEA zone. In België eist Acer de tweede plaats op voor de pc en de eerste voor de notebooks. Diane Zestig, marketing verantwoordelijke voor de Benelux, meldt in België een aandeel te hebben van meer dan 20% van de B2Bmarkt en meer dan 25% van de residentiële markt. Haar ambitie: vanaf dit jaar de derde plaats behalen bij de tablet-bouwers. Op het terrein van de smartphones (Acer heeft nooit klassieke gsm-toestellen verkocht) wil de bouwer een challenger zijn. Momenteel  staat het op de 9e plaats bij de smartphones in de EMEA zone, maar Acer wil vanaf 2012 de 7e plaats behalen, en het jaar daarop de 5e. Voor België heeft de fabrikant de 8e plaats (cijfers Canalys).

Om dit doel te bereiken kondigt Acer verschillende tablets aan van 10 en 7 inch onder Android en Windows, naast 3 nieuwe telefoons, die in de volgende dagen op de markt zullen komen.
Show More
Back to top button
Close
Close